Panorama

3 obiceiuri culinare ciudate

Publicat de A P
Cu toții știm proverbul ‘Câte bordeie, atâtea obiceie’. Înainte de a planifica o vacanță, în afara țării este bine să ne informăm despre reguluie fiecărei țări în privința mâncării și servirii acesteia.

Iată trei obiceiuri bizare:

RUSIA – Nu este niciun secret că ruşilor le place să bea votcă. Problema este că nu există o oră potrivită pentru acest lucru, iar refuzul este considerat nepoliticos. Aşa că, mai bine suportaţi ameţeala decât să spuneţi că nu vreţi.

ITALIA – Italienilor le place cafeaua şi din această cauză au şi o mulţime de reguli. După ora 11 nu trebuie să mai puneţi lapte în cafea. Din această cauză nu se bea nici măcar cappucino după-amiaza. Explicaţia este că laptele interferează într-un mod negativ cu digestia şi de aceea nu trebuie băut decât dimineaţa.

UNGARIA – În Ungaria nu este potrivit să ciocneşti paharele de fiecare dată când spui ”noroc!”. Restricţia are rădăcini adânci. Când guvernul austriac a pus stăpânire pe Ungaria a sărbătorit în public, înr-un mod foarte zgomotos execuţia rebelilor unguri. Ciocnitul paharelor a fost unul din gesturile care şi astăzi le aduce aminte maghiarilor de un episod negru din istoria lor.

Lasa un comentariu