Justitie

Acuzaţii GRAVE din interiorul CSM

Publicat de Eugenia Popescu
Judecatoarea Evelina Oprina din CSM a dezvaluit ca inainte de a fi respinse in bloc, Legile Justitiei au fost avizate pozitiv in unanimite de membrii Consiliului. Peste noapte insa, s-a intamplat ceva, iar a doua zi 10 membri au votat impotriva: “Pana in preziua avizului negativ, am lucrat pana tarziu si a existat unanimitate. Pe majoritatea propunerilor transmise de Tudorel Toader a existat unanimitate, cu observatii. Nu stiu ce s-a intamplat peste noapte”.

Halucinant. Procurorii din CSM si judecatorii Mariana Ghena, Andrea Chis, Bogdan Mateescu si Mihai Balan au fost “pentru” adoptarea propunerilor de modificare a Legilor Justitiei pana in preziua votului, insa si-au schimbat brusc opinia peste noapte si au dat aviz negativ.

Dezvaluirea a fost facuta de judecatoare Evelina Oprina din CSM, miercuri seara, 8 noiembrie 2017, la emisiunea “Romania 9” moderata de jurnalistul Ionut Cristache la TVR. Judecatoarea Evelina Oprina nu isi explica ce i-a determinat pe cei noua sa puna la cale puciul din 28 septembrie 2017, cu atat mai mult cu cat, potrivit declaratiilor sale, in momentul in care CSM a primit proiectul de lege cu propunerile de la Florin Iordache, cel care a fost inlocuit ulterior din functie de Tudorel Toader, toti membrii CSM s-au declarat de acord cu modificarile ce urmau sa aiba loc, cu o singura exceptie, aceea a separarii carierelor, procurorii fiind cei care s-au opus.
Acesta ar fi fost si motivul pentru care CSM a trimis inapoi la Ministerul Justitiei intregul pachet de propuneri, fara chestiunea separarii carierelor, iar Tudorel Toader ar fi preluat o mare parte din ideile Consiliului, refacand proiectul si trimitandu-l inapoi spre avizare la CSM. Ce a urmat stie toata lumea. Pucistii din CSM nu numai ca si-au schimbat radical decizia peste noapte, ba mai mult, au avizat negativ, in bloc, propunerile de modificare a Legilor justitiei, inclusiv cele care le apartineau. In mod normal, procurorii din CSM si judecatorii Mariana Ghena, Andrea Chis, Bogdan Mateescu si Mihai Balan ar trebui sa explice public ce i-a determinat sa ia o asemenea decizie radicala peste noapte.

Citeşte declaratiile facute de Evelina Oprina miercuri, 8 noiembrie 2017, in emisiunea “Romania 9” de la TVR, realizata de Ionut Cristache pe luju.ro.

Lasa un comentariu