Justitie Politică

Alegeri 2009: Ce a declarat Adrian Sârbu în fața Comisiei de anchetă

manda
Publicat de Sebastian A.

Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, a anunțat miercuri ce declarații a susținut Adrian Sârbu în fața Comisiei care anchetează alegerile prezidențiale din 2009.

”(Adrian Sârbu – n. red.) a făcut referire la o situaţie din 2010 când a fost rugat de către domnul Maior să-l ajute pe Sebastian Ghiţă cu sfaturi cum să conducă instituţia Realitatea TV din punct de vedere managerial”, a declarat Claudiu Manda după audierea patronului Mediafax, Adrian Sârbu.

”A fost căutat de domul Ghiţă, au avut mai multe întâlniri şi inclusiv domnul Ghiţă i-a confirmat această implicare”, a adăugat Manda.

Manda mai precizează că cei care au condus SRI din 2010 şi-au dorit să preia conducerea postului Realitatea TV prin intermediul lui Sebastian Ghiţă.

”A fost aspectul legat de intenţia de a fi preluată conducerea şi, mai târziu, eventual întreaga instituţie media, respectiv Realitatea TV, pe care şi-ar fi dorit persoanele din conducerea SRI din acea vreme să o preia prin intermediul domnului Ghiţă”, a mai spus Manda.

”În opinia domniei sale, spune că s-au creat premisele ca, la momentul respectiv (2010 – n. red.), SRI să se implice mai mult în ce înseamnă preluarea de instituţii media, plantarea de ofiţeri acoperiţi sau atragerea de către Serviciu de persoane din jurnalism, inclusiv dreptul de a asculta jurnalişti pe mandate de siguranţă naţională”, a mai susţinut Claudiu Manda.

De asemenea, Manda mai spune că Adrian Sârbu a vorbit despre interesul SRI în ceea ce privește grupul Intact.

”Al doilea exemplu pe care a dorit să-l prezinte a fost implicarea persoanelor din conducerea SRI în ce înseamnă postul de televiziune Antena sau Grupul Intact şi a dat exemplu (…) spune că a fost martor când domnul Coldea i-a spus că are soluţie pentru domnul Voiculescu, înainte să se pronunţe instanţa, făcând referire la ce s-a întâmplat la instabţă şi toate aspectele pe care le ştiţi prezentate în spaţiul public”, a relatat Manda.

”L-am întrebat dacă are probe, dacă au fost şi alţi martori care au fost îmrejurările, domnia sa a spus că nu doreşte să detalieze acum în faţa Comisiei dar dacă va fi dat în judecată pentru această afirmaţie, fiind mărturia domniei sale în cadrul Comisiei ca deja o probă, dacă va fi dat în judecată va veni cu probe acolo”, a conchis el.

Lasa un comentariu