Sanatate

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești

Publicat de A P
Unele mâncăruri nu se reîncălzesc, deoarece pot să devină toxice pentru organism. Care sunt acestea şi de ce e mai bine să le consumi imediat sau reci?

Ouăle
Dacă ţi-a mai rămas omletă sau ouă jumări de la micul dejun ar fi de preferat să nu le încălzeşti pentru a le consuma la prânz sau cină. Trebuie să ştii că ouăle devin toxice dacă le reîncălzeşti. Astfel că ar fi de preferat să le consumi la aceeaşi masă sau să-ţi prepari un sandviş cu omleta rece, scrie eva.ro.

Ciupercile

Chiar dacă sunt considerate un aliment sănătos, plin de proteine şi nutrienţi, ciupercile sunt mai greu digerate de organism. Iar, dacă le mai reîncălzeşt se pare că proteinele din ciuperci îşi schimbă compoziţia şi le transformă într-un aliment care poate să cauzeze dureri puternice de burtă şi balonare.

Cartofii

Este de preferat să consumi piureul sau cartofii prăjiţi de îndată ce i-ai gătit, deoarece devin preparate periculoase pentru organism dacă le reîncălzeşti. Dacă ai fiert mai mulţi cartofi în coajă, ei se păstrează la frigider şi este de preferat să-i adaugi la salate.


Carnea de pui

Atunci când reîncălzeşti carnea de pui, aceasta suferă modificări la nivelul proteinelor din conţinutul său şi cauzează probleme digestive. De aceea, este de preferat să consumi carnea de pui rece în sandvişuri sau în salate.

Orezul

Orezul este o sursă importantă de nutrienţi, însă mai păstrează o serie de bacterii chiar şi după ce este gătit. În cazul în care îl laşi la temperatura camerei, bacteriile se înmulţesc şi devine o mâncare toxică pentru corp. Nici reîncălzirea lui nu este deloc recomandată. El trebuie consumat imediat sau păstrat la frigider până a doua zi când se consumă rece.

Lasa un comentariu