Justitie

Anunţ de la CSM. Un nou control al Inspecţiei Judiciare

Publicat de Eugenia Popescu
Inspecţia Judiciară va efectua un nou control la DNA în următoarele șase luni, a dispus seția pentru procurori a Consiliului Superior a Magistraturii. IJ va verifica situația dosarelor mai vechi de un an și a celor repartizate inițial procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga.

Secția de procurori a CSM a transmis o serie de propuneri care au rolul de a clarifica anumite aspecte ce nu au fost lămurite pe deplin, în raportul privind controlul de la DNA.

Printre aceste propuneri se numără și efectuarea unui nou control la DNA pentru verificarea deficiențelor constatate la nivelul Secției de combatere a infracțiunilor, în termen de șase luni de la aprobarea raportului. IJ are misiunea să verifice cauze mai vechi de un an de la data primei sesizări, dar și situația dosarelor care au fost repartizate procurorilor Țuluș și Iorga, scrie evz.ro.

Totodată, IJ va trebui să verifice și dacă  în dosarele în care s-a dat clasare prin ordonanță sau rechizitoriu s-a comunicat persoanei respective dacă a fost interceptată.

Lasa un comentariu