Prima pagina Societate

Avertizări cod galben de vânt puternic în mai multe judeţe

Publicat de Eugenia Popescu
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt puternic pentru nouă judeţe şi un cod portocaliu de vânt puternic pentru doua judeţe.

Meteorologii au emis avertizare cod galben de vânt puternic pentru judeţele: Hunedoara, Sibiu, Gorj, Caraş-Severin, Buzău, Prahova, Argeş, Vâlcea şi Dâmboviţa.

Averizarea cod galben este în vigoare până la ora 11.30 în Caraş-Severin şi pentru zonele de munte ale judeţelor Hunedoara, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.
În aceste judeţe, la peste 1.700 metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 70 – 90 de kilometri la oră, iar în Caraş-Severin şi Hunedoara se vor înregistra şi ploi.

Pentru judeţele Gorj şi Vâlcea, avertizarea cod galben va fi valabilă până la ora 11.00, interval în care în zonele înalte, la altitudini de peste 1.700 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70-80 de kilometri la oră, iar totodată se vor înregistra ploi.

În judeţul Sibiu, avertizarea cod galben va fi valabilă până la ora 9.00 în zona de munte, unde vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70-90 de kilometri la oră şi până la ora 8.00 în zona joasă, fiind vizate localităţile: Sibiu, Avrig, Cisnădie, Tălmaciu, Boiţa, Porumbacu de Jos, Racoviţa, Roşia, Sadu, Şelimbăr şi Turnu Roşu.

Meteorologii au emis şi un cod portocaliu de vât puternic pentru judeţele Prahova şi Argeş în zona de munte până la ora 11.30, unde  la peste 2000 m altitudine se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 100 – 110 km/h.

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi posibil ceaţă, în orele dimineţii. Vântul va sufla slab şi moderat.

Lasa un comentariu