Actualitate Politică

Băsescu, despre Guvernul PSD-ALDE: Joacă la ruletă România

Traian Basescu
Publicat de Sebastian A.

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat sămbătă că prin modificarea Codului Fiscal și prin scăderea puterii de cumpărare a românilor, Guvernul actual Joacă la ruletă România.

“Într-adevăr este o revoluție, indiscutabil, însă o revoluție pentru care România este jucată și lăsată în seama hazardului. (…) Au făcut multe erori și cel mai grav este că joacă la ruletă România prin măsuri extrem de imprudente, cum sunt cele cu reducerea taxei pe venit de la 16% la 10%. Poate să le iasă, poate să nu le iasă, dar dacă nu le iese va fi un dezastru pentru 21 de milioane de români. Dacă le iese, nu cred că își vor asigura încă un mandat”, a spus Băsescu.

Fostul președinte spune că nu există niciun motiv pentru schimbarea  “peste noapte” a Codului fiscal, iar românii au fost mințiți în ceea ce privește creșterile de pensii și salarii.

“Nu a mai rămas nimic, dacă punem și creșterea prețurilor la alimente, din toată mărirea, dar le-a folosit propagandistic — v-am mărit salariile, v-am mărit pensiile… În realitate, puterea de cumpărare a slăbit. (…) Am explicat de ce noi spunem că într-o perioadă de creștere economică nu se justifica reducerea impozitului pe venit, pentru că va alimenta în continuare inflația și ceea ce s-a câștigat prin așa-zisele măriri sau chiar reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% în unele domenii nu se va reflecta în niciun caz în creșterea puterii de cumpărare. Este pur și simplu o scamatorie și pentru că tot au promis că vor creștere salariile cu 25% de la 1 ianuarie, ce le-a dat prin cap? Hai să punem și contribuția angajatorului pe salariul brut al salariatului și vor avea tupeul să vină să ne prostească la televizor (…), dar au uitat să ne spună în programul de guvernare că această creștere este generată de adăugarea la salariul brut al salariatului a contribuțiilor angajatorului care vor fi stopate la sursă”, a mai afirmat fostul șef al statului.

De asemenea, Traian Băsescu a criticat măsura privind split TVA, spunând că este o “crimă” care va afecta firmele în insolvență.

“Aș încheia și capitolul ‘năzdrăvăniile lui Dragnea’. Nu mai spunem de split TVA care lovește exact firmele în insolvență. (…) E aproape o crimă! Îi împingi în faliment fără să clipești tu, ca Guvern”, a mai afirmat Băsescu.

Citește și:

VIDEO Această hartă îți arată originea limbilor europene

Lasa un comentariu