Politică Societate

Băsescu iese la atac: “Nu voi permite unei minorităţi să umilească românii”

Publicat de A P
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că parlamentarii UDMR, cei care au propus ca ziua de 15 martie să fie consacrată ca sărbătoare a comunității maghiare din România, vor să îi umilească pe români.

„Cât am fost preşedinte nu am avut nicio înţelegere cu voi, cu UDMR. Aduceţi-vă aminte că la toate alegerile şi la toate referendumurile aţi susţinut bolşevismul biruitor. Şi acum faceţi acelaşi lucru. Tot timpul voi avea respect pentru comunitatea maghiară, ca pentru orice altă minoritate, dar niciodată nu voi permite unei minorităţi să umilească românii.

Iar voi, cu propunerea de a face zi naţională în România din ziua voastră, de 15 martie, asta urmăriţi, să umiliţi românii în timp ce le spuneţi de la vârful partidului că voi urâţi ziua naţională a românilor. Vreau să ştiţi că nu puteţi să păcăliţi pe nimeni. Ştiu că vă aşteaptă Viktoraş (n.r. – premierul Ungariei, Viktor Orban), căruia i-am spus la Tuşnad ‘atâta autonomie în ungurime câtă la Caracal’.

Vă aşteaptă să rânjiţi: ‘I-am păcălit pe români, le-am pus ziua în care îi omoram prin Ardeal să fie şi ziua lor naţională. Mulţumiţi-vă că vă spunem: ‘La mulţi ani!’ de zilele pe care vi le autodeclaraţi ca fiind zilele voastre naţionale. Nu ni le daţi şi nouă, că avem ziua noastră”, a declarat Băsescu, scrie antena3.ro.

1 Comentariu

Lasa un comentariu