Sanatate

Beneficii ale coriandrului de care nu știai

Publicat de A P
Coriandrul aduce beneficii pentru sănătate în cazul inflamaţiei pielii, nivelurilor ridicate ale colesterolului, diaree, ulceraţii la nivelul gurii, anemie, indigestie, tulburări menstruale, variolă, conjunctivită, afecţiuni ale pielii şi oscilaţii ale glicemiei.


Afecţiuni ale pielii

Proprietăţile dezinfectante, detoxifiante, antiseptice, antifungice şi antioxidante ale coriandrului sunt ideale pentru curăţarea pielii în cazul eczemelor, uscăciunii sau a infecţiilor fungice.


Previne tulburările menstruale

Coriandrul este un stimulent natural și reglează secreția glandelor endocrine, acest impact hormonal ajutând la reglarea ciclurilor menstruale și reducerea durerii asociate în timpul acestei perioade, scrie eva.ro.

 

Tratează conjunctivita
Coriandrul este un dezinfectant foarte bun și are proprietăți antimicrobiene care protejează ochii de bolile contagioase precum conjunctivita. Uleiul de coriandru este unul dintre componentele fundamentale ale unui număr de produse pentru îngrijirea ochilor.

Ţine sub control diabetul

Datorită efectului stimulativ al coriandrului asupra glandelor endocrine, secreția de insulină este crescută de pancreas, ceea ce duce la creșterea nivelului de insulină din sânge. Aceasta reglementează asimilarea și absorbția adecvată a zahărului și scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Lasa un comentariu