Sanatate

Beneficii neștiute ale castraveților

Publicat de A P

Castraveții aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate. Îi consumi cu regularitate, dar te-ai întrebat de ce e bine să mănânci castraveți?

Castraveții au efect protector împotriva cancerului

Castraveții conțin lignani și curcubitacine, două substanțe recunoscute pentru efectul lor anticancerigen. În ultimii ani, foarte multe cercetări au scos în evidență beneficiile curcubitacinelor și multe companii farmaceutice au încercat să dezvolte un nou tratament împotriva cancerului având la bază aceste substanțe.

Potrivit unei cercetări apărute în Scientific World Journal, oamenii de știință au descoperit că aceste substanțe blochează multiplicarea și raspândirea celulelor canceroase, scrie eva.ro.

Castraveții sunt benefici pentru piele

Poate i-ai folosit deja pentru ochii obosiți și cearcănele accentuate, însă trebuie să știi că acest obicei este unul foarte util și chiar dă roade. Castraveții au efect calmant pentru ochii obosiți și umflați, reducând pungile de sub ochi și inflamațiile. Folosește cu încredere rondelele de castravete pe care să le așezi pe ochii închiși și să le lași câteva minute să acționeze.

Castraveții sunt sănătoși pentru creier

Castraveții conțin fisetină, un flavonoid care are rolul de a proteja celulele nervoase, îmbunătățește memoria și scade riscul de a dezvolta Alzheimer, după cum arată un studiu publicat în Antioxidants & Redox Signaling.

Lasa un comentariu