Sanatate Societate

Brăila: Cofetărie închisă din cauza șobolanilor

Publicat de Sebastian A.

O cofetărie din Brăila a fost închisă sâmbătă de inspectorii Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), care s-au autosesizat în urma unor filmulețe postate online în care se vedea că în laboratorul cofetăriei erau șobolani.

“Activitatea cofetăriei a fost suspendată până la remedierea deficiențelor. Au fost reținute pentru distrugere 98 kg de produse de patiserie și cofetărie și a fost aplicată o amendă în valoare de 2.000 de lei pentru depozitare necorespunzătoare și comercializare. Inspectorii DSV nu au găsit urme de șobolani. Din câte am înțeles, filmulețul respectiv este făcut în luna august”, a declarat șeful DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, pentru Agerpres.

Proprietara cofetăriei, Lăcrămioara Trandafir, a recunoscut că imaginile sunt din propria cofetărie, dar a dat vina pe instalațiile proaste de la subsolul blocului unde se află laboratorul.

“La noi instalațiile sunt proaste și, din când în când, ne mai trezim cu câte unul. Se dă o luptă permanentă cu șobolanii și gândacii. Ultima deratizare am făcut-o în urmă cu trei luni de zile. Mai avem programată o acțiune de acest gen la sfârșitul acestei luni”, a declarat proprietara cofetăriei.

Lasa un comentariu