Externe Prima pagina

Brexit. Theresa May:”Mingea este în terenul lor”

Publicat de Eugenia Popescu
Premierul britanic, Theresa May, va lansa un apel liderilor Uniunii Europene să dea dovada de “flexibilitate” în negocierile privind Brexit care se reiau luni.

Primul ministru britanic a apreciat că, în prezent, “mingea” este “în terenul lor”, scrie AFP, potrivit hotnews.ro .

Cele doua echipe de negociatori se vor întâlni în cursul zilei de luni la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles pentru a lansa a cincea rundă de negocieri privind ieşirea Marii Britanii din UE.

“Mingea este în terenul lor”, urmează să declare luni Theresa May în faţa Camerei Comunelor, cu ocazia reluarii lucrărilor Parlamentului, potrivit declaraţiilor comunicate în avans de serviciile sale.

“Dar, sunt optimistă că vom primi un raspuns pozitiv”, urmează să adauge, îndemnându-i pe europeni să fie “flexibili” pentru a accepta să lanseze a doua fază a negocierilor, pe care britanicii o cer cu nerăbdare.

Întalnirea de luni, este ultima sesiune înainte de Consiliul European programat în zilele de 19 şi 20 octombrie.

În calendarul ideal al negociatorului-şef pentru UE, Michel Barnier, summitul ar urma să marcheze o etapă crucială, cu posibilitatea ca liderii europeni să constate “progrese suficiente” în acest divorţ pentru a deschide tratativele asupra relaţiilor comerciale cu Londra după Brexit, prevazut la sfarşitul lui martie 2019.

Lasa un comentariu