Justitie Prima pagina Vocea Bucurestiului

Ce au descoperit autoritaţile după incendiul care a devastat căminul de bătrâni

Publicat de Eugenia Popescu
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prezintă, într-o postare pe pagina de Fcebook, istoricul cladirii care a fost afectată în această dimineață de un incendiu si avea destinația cămin de bătrâni privind avizarea-autorizare la incendiu.

Căminul de bătrâni din strada Păcală, la care a izbucnit un incendiu sâmbătă dimineaţă, nu deţine autorizaţie pentru securitatea la incendiu, beneficiarii nu au făcut demersurile necesare în acest scop, a anunţat purtătorul e cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin.

“Istoricul clădirii ce a fost afectată în această dimineață de un incendiu si avea destinația cămin de bătrâni privind avizarea-autorizare la incendiu.

În anul 2002, la solicitarea beneficiarului, ISU a emis un răspuns prin care se menționa faptul că imobilul nu se supune avizarii/autorizării având în vedere destinația clădirii (clădire de locuit).

În anul 2009, la solicitarea beneficiarului, ISU a emis un aviz de securitate la incendiu. De aceasta dată destinația clădirii urma să fie de pensiune tip hostel. După finalizarea construcției, înainte de punerea în funcțiune a clădirii, beneficiarul trebuia să întreprindă demersuri pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Având în vedere destinația actuală a clădirii, cămin de bătrâni, beneficiarul construcției trebuia să solicite si să obțină autorizația de securitate la incendiu. Pe cale de consecință, clădirea cămin de bătrâni nu deține autorizație de securitate la incendiu.”, se precizează într-o postare pe Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Istoricul clădirii ce a fost afectată în această dimineață de un incendiu si avea destinația cămin de bătrâni privind…

Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on 30 Septembrie 2017

Lasa un comentariu