Actualitate Opinii Politică Prima pagina

CE au discutat Iohannis cu Tudose (SURSE)

tudose
Publicat de Eugen Roman
Așa cum ați aflat, Tudose a mers ieri să se întâlnească cu președintele României, Klaus Iohannis, pentru a câștiga teren în ”războiul” din ultimele zile cu Liviu Dragnea. Surpriza vine că la această întâlnire Iohannis i-a propus premierului sa demisioneze, asigurându-l că tot pe el îl va nominaliza, iar PSD nu va avea ce face și-l va vota, împreuna cu miniștrii propuși de el (de Tudose).

O astfel de miscare l-ar fi scos definitiv din carti pe Dragnea, strangand tot PSD-ul in jurul lui Tudose, noul lider. Schimbarea efectiva a lui Dragnea din pozitia de presedinte PSD era doar o chestiune de (scurt) timp. Toata lumea ar fi facut front comun cu Tudose incercand sa-si negocieze locurile in noua ecuatie de putere. Sigur ca in acest fel, pozitia lui Tudose de element al “sistemului” ar fi fost deconspirata (daca mai era nevoie), dar, suntem convinsi, PSD-ul n-ar fi cracnit (cu 2-3 exceptii, gen Plesoianu).

Asta e motivul atitudinii impaciuitoare a lui Dragnea in relatia cu Tudose. Aceasta etapa a jocului se va finaliza joi (probabil) , dar meciul va continua cu un Dragnea slabit si un Tudose intarit si sustinut de “sistem”, pe fata.

Rezultatul final e doar intarziat , dar lesne de prevazut.

Lasa un comentariu