Prima pagina Societate

Ce au transmis liderii străini după moarte Regelui Mihai

Publicat de A P
Mai mulți oficiali străini au transmis mesaje după moartea Regelui Mihai. Evenimentul a fost prezentat și în presa internațională.

Preşedintele Comisiei Europene s-a declarat profund îndurerat de moartea Regelui Mihai. Într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, Jean-Claude Juncker a lăudat rolul pe care l-a avut regele în aderarea României la Uniunea Europeană şi a spus că îşi aminteşte cu emoţie de întâlnirile cu el.

Din partea Marii Britanii, condoleanţele au venit prin vocea ambasadorului Paul Brummell. El a spus că regele Mihai a avut legături foarte strânse cu Marea Britanie şi a fost o figură foarte importantă în istoria comună a celor două ţări.

Un mesaj de condoleanţe a venit şi din Serbia, din partea prinţului moştenitor Alexandru, care şi-a exprimat marea tristeţe pentru moartea regelui Mihai.

De peste Prut, premierul moldovean a scris că regele Mihai va rămȃne un simbol al curajului ṣi un model de nobleṭe, demnitate ṣi modestie.

Presa străină a alocat spaţii ample în care a amintit momentele importante din viaţa regelui şi i-a elogiat personalitatea, scrie digi24.ro.

Lasa un comentariu