Actualitate Justitie Politică

Ce a decis instanța în cazul eliberării condiționate a lui Gabriel Sandu

Publicat de Sebastian A.

Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, a primit răspunsul de la Judecătoria Sectorului 4 la cererea de eliberare condiționată pe care a depus-o după ce a ispășit un an de închisoare din cei trei din dosarul “Microsoft”.

Judecătoria Sectorului 4 a admis miercuri cererea de eliberare condiţionată a lui Gabriel Sandu, care execută o pedeapsă de trei ani închisoare în dosarul ”Microsoft”.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată de DNA.

“Ultimii trei ani au fost de mare chin, cu fiecare iarnă în penitenciar. Am un băieţel de 5 ani. Am muncit 200 de zile, în fiecare zi m-am trezit la 5,00 dimineaţa şi am mers la muncă. Am participat la toate activităţile din penitenciar. Familia mea şi copiii mei au mai multă nevoie de mine”, le-a spus Gabriel Sandu judecătorilor.

Avocatul fostului ministru a declarat că acesta îndeplinește toate condițiile pentru eliberarea condiționată.
“Domnul Sandu se află într-o situaţie delicată. Are un copil de 5 ani, pe care nu l-a văzut de când a intrat, nu a putut comunica cu acest copil. Practic, copilul nu îşi cunoaşte părintele, deoarece era mult prea mic atunci când tatăl a fost încarcerat. Pentru aceste motive, Gabriel Sandu consideră că este justificată acordarea clemenţei pentru a-şi putea întreţine familia”, a declarat avocatul.

sursa: Agerpres

Lasa un comentariu