Politică Prima pagina

Ce a declarat Iohannis despre demisia premierului

Publicat de Eugenia Popescu
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut  declaraţii la finalul lansării noului model Ford EcoSport de la Uzinele Craiova, unde a fost prezent alături de premierul Mihai Tudose.

“Am discutat cu premierul şi el mi-a prezentat opţiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunţa eu. Cred că premierul este de bună-credinţă şi vrea să facă o echipă de performantă.”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a admis că, dacă doar pe calea remanierii se poate îndeplini acest deziderat, “atunci remaniere să fie”.

Potrivit preşedintelui, criza politică din acest moment are consecinţe în primul rând negative, subliniind că s-a a indus o nelinişte profundă în economie, pe fondul măsurilor anunţate în ritm ameţitor mai ales în domeniul fiscal.

“Este cazul să se liniştească lucrurile, să se reintre într-o zonă de predictibilitate, de stabilitate pentru a permite şi mediului economic să performeze”, a punctat preşedintele.

Klaus Iohannis a avertizat PSD că scenariul pierderii guvernării nu poate fi cu totul exclus.

“Dacă și acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să îmi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD mai are capacitatea să guverneze. Deocamdată nu suntem în această situație.”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că o  guvernare tehnocrată nu este o soluţie.

“În ceea ce privește persoanele cu probleme penale, aceste persoane nu au ce căuta în funcțiile statului. În politică nu există prezumția de nevinovăție așa cum există în justiție.”, a avertizat Klaus Iohannis.

 

Lasa un comentariu