Panorama Prima pagina

Ce măsură a luat Facebook. Vor fi multe restricții

Publicat de Diana F
Grupul american va angaja “peste 1.000 de persoane în echipele însărcinate cu monitorizarea conținuturilor sponsorizate pe plan mondial și va investi mai mult în tehnologia mașinilor capabile să învețe, pentru a repera mai bine și a suprima conținuturile publicitare”.

Facebook intenționează, de asemenea, să implementeze criterii mai restrictive pentru agențiile de publicitate. Pe lângă interdicția aferentă “conținuturilor șocante”, “amenințărilor directe” și mesajelor de promovare a armelor de foc, Facebook va interzice de acum înainte și conținuturile sponsorizate care exprimă violența “într-o manieră mai subtilă”.

De asemenea, respectându-și angajamentul, Facebook a remis luni Congresului american conținutul a aproximativ 3.000 de mesaje (“ads”) publicate între 2015 și 2017 și finanțate de “o entitate rusă denumită Internet Research Agency”, dintre care foarte multe, potrivit Facebook, “par să amplifice diviziunile sociale și rasiale în Statele Unite”, a precizat într-un comunicat Joel Kaplan, un reprezentant al firmei americane.

Prin finanțare, este posibil ca pe rețelele de socializare și motoarele de căutare online să se țintească anumite mesaje către un anumit public, grație unor algoritmi creați în funcție de profilul utilizatorilor. Autoritățile americane anchetează o posibilă ingerență rusă în campania electorală americană din 2016, care a dus la victoria lui Donald Trump.

Citește și:

TEHNICĂ Cum să scapi de insomnie

Lasa un comentariu