Panorama Prima pagina Turism

Ce poți face la Azuga, o stațiune superbă care a luat locul unui oraș comunist

Publicat de Diana F
Cred că nu există român care să nu fi auzit de Azuga, orașul recunoscut în trecut pentru fabrica de bere sau cea de șampanie (n.r. asta încă mai există) care au produs în țara noastră vreme de mai bine de 100 de ani. Ușor, ușor, orașul industrial s-a transformat într-o stațiune superbă pe care mulți totuși o ocolesc. Este mult mai liniștită și mai accesibilă decât celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei, prețurile sunt mai mici, dar serviciile excelente.

Dacă vrei o vacanță unde să te bucuri de aer curat (și vei simți diferența între Bușteni, Sinaia sau Predeal), aerul fiind de o calitate superioară aici, să auzi susurul unui râu de munte din camera de hotel și să ai pârtia de schi la doi pași, Azuga este alegerea potrivită. Și nu te teme că nu ai ce să faci sau să vizitezi. În orice sezon ai merge, fie că e zăpadă sau nu, nu te vei plictisi.

În afară de cunoscutele pârtii de schi Sorica și Cazacu, telegondola cu care poți urca până la 1600 de m pe Susai, mai poți vizita Păstrăvăria Regelui Mihai, Vila lui Ceaușescu situată în pădure. De asemenea, recunoscută în zonă e și vila lui Adrian Năstase.

Noi am stat la Titanium Hotels Azuga, un hotel cochet situat aproape de baza pârtiei de schi, pe malul râului Azuga (n.r. dacă deschizi ușa la balcon auzi susurul apei), camere spațioase, curate, cu mochetă pe jos, mobilier nou, cu un restaurant tradițional românesc cu mâncare foarte gustoasă și variată, cu lift cu vedere panoramică, toate la prețuri foarte bune pentru Valea Prahovei.

 

Dacă vrei liniște și să fii la câteva minute de mers cu mașina sau chiar cu microbuzul de Palatul Cantacuzino, Mănăstirea Caraiman sau telegondola din Bușteni (n.r. sunt doar 6 kilometri), atunci poți veni aici fără probleme.

Dacă alegi să nu vii cu mașina, ci cu trenul, stația de microbuze care pleacă din 10 în 10 minute spre stațiunile de pe Valea Prahovei este la doar 5 minute de mers pe jos și prețul unui bilet este de 4 lei. De asemenea, puteți apela cu încredere și la un taximetrist care face și trasee montane în zonă cu o Dacie Duster, Alex, apelându-l la numărul de telefon 0726002272.

Citește și:

REPORTAJ Castelul Cantacuzino, un loc de basm pe Valea Prahovei

Lasa un comentariu