Sanatate

Ce să mănânci iarnă dacă vrei să slăbești

Publicat de A P
Pe timpul iernii, organismul are nevoie de mai multe alimente grase pentru a face faţă temperaturilor scăzute. Dar trebuie să alegi acele grăsimi sănătoase, mai ales dacă vrei să slăbeşti.

Iată o listă cu alimente recomandate pe timpul iernii dacă vrei să slăbeşti:


Ovăz

Nimic nu bate un terci de ovăz în timpul iernii. Nu numai că fulgii de ovăz sunt gustoşi şi ieftini, ei sunt, de asemenea, plini de nutrienţi şi fitochimicale. Potrivit unui studiu, persoanele care mănâncă ovăz la micul dejun consumă cu o treime mai puţine calorii la prânz.

Pomelo

Pulpa acestor citrice este plină de antioxidanţi care ajută la prevenirea răspândirii celulelor canceroase. Este, de asemenea, bogată în acid folic şi potasiu.

Seminţe de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt o excelentă sursă de vitamina B, proteine ​​și folat. De asemenea, ele ajută la protejarea sistemului imunitar. Sunt bogate în vitamina E, un antioxidant care previne deteriorarea celulelor, sprijină sănătatea pielii şi a părului și poate preveni chiar și cancerul, scrie eva.ro.

Mierea

Mierea este cel mai natural îndulcitor pe care îl poţi găsi. Dar ai grijă să nu exagerezi, pentru că la un volum egal, mierea conține mai multe calorii decât zahărul. Este o sursă bună de antioxidanți și proprietățile sale antimicrobiene îl fac un aliat de nădejde în timpul iernii.

Nuci Macadamia

Acestea sunt pline de acizi grași mononesaturați (grăsimi bune) și pot ajuta la reducerea colesterolului. Ele sunt, de asemenea, bogate în vitamina E și antioxidanți și conțin omega-3 și omega-6 într-un raport de aproximativ 1 la 1, ceea ce este grozav.

Lasa un comentariu