Sanatate

Ce schimbări alimentare trebuie să faci dacă vrei să slăbești

Publicat de A P

Dacă înlocuiești unele alimente cu alternativele lor hipocalorice poți să slăbești mai ușor. Descoperă care sunt cele mai eficiente schimbări pe care trebuie să le faci!

Înlocuiește chipsurile cu popcorn

Popcornul făcut acasă din grăunțe cu puțin ulei și sare este cea mai bună gustare sărată. Știi ce conține, nu apelezi la sortimentele de popcorn ambalat din comerț și astfel ajungi să consumi mult mai puține calorii. Când ai poftă de ceva sărat optează pentru floricelele din porumb făcute acasă de la zero în locul unei pungi cu chipsuri.

Înlocuiește cartofii prăjiți cu morcovi/cartofi dulci la cuptor

Cartofii prăjiți sunt delicioși, dar au o mulțime de calorii. O alternativă bună ar fi să-i prepari la cuptor sropiți cu puțin ulei de măsline și condimente sau să îi înlocuiești cu morcovii sau cartofii dulci. Feliază morcovii și cartofii dulci la fel, stropește cu ulei de măsline și condimente, după care lasă-i la cuptor până când se rumenesc și se formează o crustă crocantă.

Înlocuiește sucurile carbogazoase sau ceaiurile ambalate cu ceaiul făcut acasă

Nu numai că vei tăia o mulțime de calorii, dar vei consuma și o băutura care furnizează antioxidanți importanți pentru sănătate. De ce să bei ceai verde gata ambalat care conțien mult zahăr când poți să-ți faci acasă ceai verde infuzat pe care să-l răcești și să-l consumi cu lămâie, puțină miere de albine și gheață.

Înlocuiește piureul de cartofi cu cel din conopidă

Consistența va fi aceeași, însă numărul caloriilor este mult mai mic. De asemenea, poți să îl asezonezi cu verdețurile preferate sau cu diverse condimente pentru o aromă intensă. Dacă nu îți place conopida poți să combini cartofii cu țelina pentru a obține un piure delicios (de preferat să folosești mai multă țelină decât cartofi), scrie eva.ro.

Lasa un comentariu