Prima pagina Stiinta & Cultura

Ce se va întâmpla cu sculptura ”Cumințenia pământului”

Publicat de Diana F
Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, vor încerca să aibă o nouă discuție cu proprietarii sculpturii lui Constantin Brâncuși, “Cumințenia Pământului”, pentru a vedea care este ultimul său preț, a anunțat, marți, premierul Mihai Tudose.

“Domnul ministru de Finanțe, împreună cu domnul ministru al Culturii, domnul Romașcanu, trebuie să încerce o nouă discuție, o ultimă discuție cu proprietarii celebrei sculpturi, să vedem care este ultimul preț”, a declarat Tudose, la TVR 1.

Întrebat dacă Guvernul are în vedere un prag financiar pentru această operă, șeful Guvernului a răspuns: “Nu (…) Ei vor discuta cu proprietarii (…) În măsura în care lucrurile se vor închide, în regulă. Nu, dăm banii înapoi cetățenilor și asta-i viața”.

Totodată, chestionat dacă s-a găsit calea pentru returnarea banilor, șeful Guvernului a spus: “Procedura a fost făcută, se găsesc oamenii. Dar haideți să epuizăm toate, chiar toate discuțiile cu proprietarii, dar (…) 11-15 milioane este enorm”.

Citește și:

NU VĂ SPERIAȚI IGSU desfășoară astăzi un amplu exercițiu

Lasa un comentariu