Panorama

Cele mai misterioase descoperiri arheologice

Publicat de A P
Descoperirile arheologice ne reamintesc cât de creativi sunt strămoșii noștri. De-a lungul timpului arheologii și specialiștii ne încântă cu descoperirile pe care le fac, unele dintre ele trezindu-ne mai multe întrebări decât răspunsuri, scrie historia.ro.

Statuile Moai din Insula Paștelui

Statuile Moai din Insula Paștelui sunt una dintre cele mai misterioase descoperiri arheologice din toate timpurile. Aceste statui sunt principala atracție a Insulei Paștelui. Există în total 288 de statui de diferite mărimi cântărind aproximativ 80 de tone. Locuitorii au folosit pentru realizarea statuilor roci din vulcanul inactiv al insulei. Acestea au fost sculptate între anii 1250 -1500.

Armata de Teracotă

Este considerată una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea și una dintre minunile lumii. Soldații au fost descoperiți în anul 1974, din întâmplare de către niște săteni, ulterior descoperirea a fost introdusă de către UNESCO în patrimoniul cultural universal. În urma escavării, s-au găsit pe lângă soldați și numeroase arme. Statuile se deosebesc între ele prin expresia facială. Este cunoscut faptul că urechea umană este unică, cercetătorii au concluzionat în urma cercetărilor că soldații nu posedă doua urechi identice. Se crede că templul are o vechime de aproximativ 2200 de ani.

Gobekli Tepe

Gobekli Tepe este cel mai vechi sit arheologic din lume situat în Turcia. Această construcție ne reamintește de pasiunea și munca asiduă la care au fost supuși strămoșii noștri pentru a ridica frumusețile pe care le admirăm și care ne intrigă și astăzi. Stâlpii de piatră din var cântăresc între 15 și 20 de tone. În urma expedițiilor, arheologii au găsit 200 de astfel de piloni. Se crede că această construcție a fost un loc de adunare sau un templu.

Fortăreața Sacsayhuaman

Fortăreața este compusă dintr-un complex de pereți și este localizată în Machu Picchu, Peru. Construcția a luat naștere în anul 1440, la ordinele Împăratului Pachacuti. Pentru finalizarea construcției au fost necesari peste o sută de ani. Pereții sunt realizați din diferite tipuri de rocă incluzând blocuri de diorit, calcar și adezit. Zidul se întinde pe o lungime de 600 de metri și este construit în zig zag. Fiecare bloc cântărește sute de tone.

Lasa un comentariu