Gastronomie

Cum să faci granita de pepene acasă

Publicat de A P
Granita este un desert originar din Sicilia, Italia, foarte simplu de realizat, pe bază de gheață din suc de fructe. Iar cum pepenele este cel mai zemos și mai răcoros fruct de vară, este evident că devine „ținta” ideală pentru o granita delicioasă.

Iată cum îți poți face acest desert chiar la tine acasă:

Ingrediente:

– 4 căni cu bucăți de pepene roșu fără semințe (aproximativ 600 grame)
– zeama de la un lime
– 50 de grame de zahăr

Cum să prepari granita de pepene:

Pasul 1: Pune pepenele, sucul de lime și zahărul într-un blender și mixează până obții un amestec fin.

Pasul 2: Toarnă amestecul într-o tavă joasă pentru copt, astfel încât lichidul să formeze un strat subțire pe fund.
Pune tava în congelator și las-o timp de o oră.

Pasul 3
: Scoate tava din congelator și cu ajutorul unei furculițe sparge gheața formată, apoi pune-o iar în congelator pentru încă o oră. Repetă această procedură încă de două ori. Granita ar trebui să stea în total patru ore în congelator.

Pasul 4: Pune granita în pahare sau boluri cu o cupă pentru gheață și decorează fiecare vas cu o felie de lime, scrie eva.ro.

Lasa un comentariu