Sanatate

Cum să faci lapte de migdale acasă

Publicat de A P
Este foarte simplu să faci acasă lapte de migdale. În plus, vei avea certitudinea că acesta conţine doar ingrediente sănătoase, fără aditivi!

Cum să faci lapte de migdale acasă

Foloseşte o cană de migdale pe care să le pui la înmuiat peste noapte sau măcar 3-4 ore. Acest proces va activa enzimele din migdale, făcându-le mai uşor de digerat şi le hidratează foarte bine.

După ce şi-au dublat dimensiunea şi s-au hidratat, se pun migdalele în blender şi se acoperă cu apă. Se mixează bine până când obţii o pastă cremoasă, după care adaugi cantitatea dorită de apă pentru a obţine consistenţa dorită a laptelui. La final se adaugă puţină sare şi 2-3 curmale, dacă vrei să îndulceşti puţin laptele.

Ca să obţii un lapte concentrat se foloseşte aceeaşi cantitate de apă şi migdale (o cană cu migdale şi o cană cu apă). Însă, laptele va ieşi delicios şi atunci când foloseşti 2-3 părţi de apă la o parte migdale (o cană de migdale şi 2-3 căni cu apă). După ce ai mixat laptele, se strecoară cu ajutorul unui tifon. Pulpa de migdale se usucă în cuptor şi o poţi folosi pentru a face prăjituri, scrie eva.ro.

Poţi să foloseşti laptele de migdale pentru cerealele de la micul dejun, pentru cafea, pentru clătite, prăjituri sau pentru orice alte preparate care necesită lapte.

Migdalele sunt o sursă excelentă de proteine, magneziu, calciu, fier, mangan şi vitamina E. De asemenea, studiile arată că persoanele care consumă zilnic migdale au un nivel normal al colesterolului, spre deosebire de cei care nu le-au inclus în dietă.

Photo by AmazingAlmonds

Lasa un comentariu