Sanatate

De ce e mai bine să consumi struguri negri?

Publicat de A P
Chiar dacă ești tentată să consumi strugurii albi, trebuie să știi că cei negri sunt mult mai sănătoși. Ce beneficii aduc strugurii negri pentru sănătate?


Strugurii negri sunt bogați în antocianini

Aceștia sunt coloranții naturali care conferă acea nuanță închisă cojii. Practic, cu cât coaja este mai închisă la culoare cu atât va avea un conținut mai ridicat de antocianini. Aceste substanțe sunt deosebit de importante pentru sănătate, deoarece protejează celulele corpului de efectele nocive ale radicalilor liberi, produși în urma procesului de digestie a alimentelor consumate. Un studiu apărut în 2010 în publicația Annual Review of Food Science and Technology a arătat că antocianinii reduc procesele inflamatorii în corp, împiedicând astfel modificările celulelor și prevenind apariția cancerului, a diabetului și a obezității.


Strugurii negri conțin polifenoli

Aceștia sunt prezenți într-o cantitate mult mai mare în strugurii negri spre deosebire de celelalte sortimente. Un studiu apărut în publicația American Society for Clinical Nutrition arată că polifenolii au rolul de a preveni bolile cardiovasculare, cancerul și osteoporoza.
Sunt foarte eficienți și pentru a împiedica apariția bolilor neurodegenerative, precum și a diabetului, după cum mai arată cercetarea realizată.


Strugurii negri au un indice glicemic mai mic

Potrivit publicației A History of Food, strugurii negri au un indice glicemic mai mic față de celelalte sortimente de struguri. În general, indicele glicemic al strugurilor se situează în jurul valorii 59, însă în cazul strugurilor negri acesta ajunge la 43-53. Cu cât este mai mic indicele glicemic, cu atât alimentul consumat va avea un efect mai mic asupra glicemiei și a nivelului de insulină. AStfel că strugurii negri nu vor cauza acele fluctuații foarte mari ale glicemiei după consumul lor, scrie eva.ro.

Lasa un comentariu