Sanatate

De ce să mănânci piersici mai des

Publicat de A P
Au un puternic efect antioxidant, precum și substanțe recunoscute pentru faptul că protejează organismul de boli grave. De ce ar fi bine să mănânci mai des piersici?


1. Au grijă de pielea ta

Deoarece au o cantitate mare de vitamina C, piersicile protejează pielea de infecții și de îmbătrânirea prematură. Numeroase studii au demonstrat că luteina și zeaxantina au un efect antiinflamator, protejând pielea de radiațiile ultraviolete. Fiind foarte bogate în antioxidanți, piersicile și substanțele benefice din ele sunt utilizate adesea în industria cosmetică pentru că exfoliază, hidratează și grăbesc vindecarea problemelor dermatologice, scrie eva.ro.

2. Protejează vederea

Datorită conținutului bogat în betacaroten care se convertește în vitamina A, piersicile sunt foarte bune pentru sănătatea ochilor. Tot luteina și zeaxantina sunt cele care oferă o protecție importantă pentru sănătatea ochilor, iar studiile au arătat că previn degenerescența maculară care apare odată cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, ai încă un motiv important să mănânci cât mai des piersici.

3. Ajută la slăbit

Fenolii din piersici au efect antiinflamator și stimulează arderile metabolice, ajutând astfel persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus.

4. Întăresc sistemul imunitar

Având un conținut mare de acid ascorbic și zinc, piersicile ajută la buna funcționare a organelor interne și întăresc sistemul imunitar. Astfel, riscul de îmbolnăviri este redus atunci când vorbim despre răceli, pneumonie și diaree.

 

Lasa un comentariu