Panorama Prima pagina

Decizie importantă pentru toată Europa! Ce va face Catalonia

Publicat de A P
În Catalonia au existat în această perioadă sute de răniți care s-au luptat pentru câștigarea independenței. Regiunea trebuie să devină un stat independent, dar, deocamdată, va purta un dialog cu Madridul, a spus marți seară Carles Puigdemont, președintele regiunii catalane, în Parlamentul regional.

El a anunțat că a suspendat momentan declarația de independență pentru a purta negocieri în acest sens cu Madridul, scrie digi24.ro.

Carles Puigdemont a declarat că nu dorește escaldarea tensiunilor, dimpotrivă. De asemenea, el a spus că problema catalană a devenit una europeană și a repetat ideea de dialog.

Președintele regiunii a spus că „votul de autodterminare” nu a fost o decizie personală, ci o exprimare democratică a oamenilor Cataloniei.

El a acuzat Madridul de violențe, de abuzuri și de închiderea stațiilor de votare, lăudând oamenii care au mers la vot și și-au asumat „riscurile” pentru ca referendumul să fie unul „de succes”. „Toată lumea a făcut tot ce a putut și le mulțumesc”, a precizat el.

Citește și:

Sevil Shhaideh, chemată la DNA

Lasa un comentariu