Politică Prima pagina

Tudose a câștigat! Cum vrea Dragnea să se împace cu premierul

Dragnea
Publicat de Sebastian A.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose au susținut miercuri seară o declarație comună la finalul Comitetului Executiv al PSD, în care au prezentat deciziile luate. Dragnea i-a transmis public un mesaj de pace lui Mihai Tudose și i-a promis că de acum lucrurile se vor schimba.

Cele mai importante declarații ale lui Liviu Dragnea

“Toți colegii au adus argumente pentru ca cele două colege( n.r. – Sevil Shhaideh și Rovana Plumb) să nu plece din Guvern. Cele două colege au spus că s-au hotărât să prezinte colegilor decizia de a demisiona din Guvern. După toate discuțiile, toată lumea, în unanimitate, le-a cerut să rămână în Guvern, și-au susținut decizia de a demisiona. Au spus că în primul rând nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să nu rămână la guvernare.

Shaideh a spus că vrea totuși să aibă demnitate și să nu fie acuzată că se agață de scaun. Ea a spus foarte clar că nu mai poate duce această presiune, ea și familia ei nu mai pot duce această presiune infernală. Rovana e în aceeași situație. Aproape toată lumea din CExN a plecat supărată. Practic nu voiau să le lase să iasă din sală. Nu le putem ține prizoniere în sala CExN”, a spus Dragnea la finalul Comitetului.

Și apoi a continuat.

“S-a discutat despre dorința noastră de a recăpăta coerența pe care acest partid a avut-o în anul 2016. Coerența comunicării între Guvern, Parlament, PSD și ALDE. În permanență se inventează ceva. Cum apare o măsură bună, cum trebuie să simtă românii efectele, apare ceva. Astăzi am fi putut să ne întâlnim să discutăm despre performanțele economice din acest an.

Sperăm ca în perioada următoare să reușim să comunicăm mai bine. Le-am spus colegilor mei că toți am greșit în ultima perioadă. Toți am greșit, ne-am lăsat influențați. PSD a trecut astăzi printr-o cumpănă foarte mare. O destabilizare serioasă a PSD poate să producă instabilitate și în țară.

Despre Mihai Tudose nu am avut nicio ieșire publică în aceste zile. La un moment dat a discutat în Plen și despre eventualitatea de a-și prezenta demisia. Eu i-am spus că nu poate lua în calcul asta. Tudose este un premier bun, un premier eficient, cu greșelile lui. Am discutat amândoi și am constatat că am discutat prost unul cu altul. Nu mai putem face asemenea greșeli să punem și partidul, și Coaliția, și Guvernul într-o situație limită. Eu am avut de învățat din această perioadă, și Mihai, și colegii. Să nu creadă vreo instituție că acest partid se lasă subjugat în activitatea politică sau guvernamentală”, a conchis liderul PSD.

Citește și:

Mihai Tudose: ”Nu e niciun război”

Lasa un comentariu