Externe

Dezastru natural în California

Publicat de Eugenia Popescu
California a făcut apel la statele vecine și nu numai pentru ajutor în lupta împotriva incendiilor deosebit de violente. Mii de locuitori au fost nevoiți să fugă în grabă din calea flăcărilor, uneori în plină noapte, iar evacuările continuă.

Situația “va continua să se înrăutățească înainte de a se ameliora”, a avertizat Ken Pimlott, responsabil din cadrul departamentului californian pentru păduri și luptă împotriva incendiilor, în cadrul unei conferințe de presă transmise pe Facebook.

“Este un eveniment grav, sever, catastrofic. Aceste incendii ard literal mai repede decât poate alerga un pompier în anumite zone”, a mai afirmat el.

Alimentate de rafale de vânt cu viteze de peste 60 km/h și în contextul în care umiditatea aerului este de doar 8%, 22 de incendii au distrus de duminică aproape 70.000 de hectare în opt comitate. Pompierii estimează că aproape 3.500 de clădiri au fost distruse.

Peste 8.000 de pompieri luptă pentru stingerea flăcărilor, sprijiniți din aer de peste 70 de elicoptere, 30 de avioane încărcate cu apă și la sol de sute de vehicule.

Incendiile s-au soldat cu 23 de morți de duminică, iar situația ar urma să se înrăutățească, potrivit autorităților, relatează Agerpres.

Drone footage of Northern California fire ruins

This is the devastation of one of the biggest fires in California history. http://lat.ms/2z9eGUc

Posted by Los Angeles Times on 11 Octombrie 2017

Lasa un comentariu