Panorama Prima pagina

DEZVĂLUIRE Ce se ascunde sub Marea Neagră

Publicat de Diana F
Nu v-ați fi așteptat sigur la asta. După mai bine de 100 de ani ni se arată ce se ascunde de fapt sub Marea Neagră fără ca noi să ne dăm seama de asta. Într-o cronică dinaintea Primului Război Mondial se arată printr-o poveste că țăranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri lungime, săpate sub Marea Neagră, pentru a merge cu oile în Turcia, cel mai probabil să le vândă acolo.

De asemenea, în anii 80, soldații care munceau la Canalul Dunăre-Marea Neagră, au descoperit o altă gură de acces a acestor tuneluri, în apropierea unui cimitir din Murfatlar, gură folosită de muncitorii de la canal să treacă în Bulgaria.

Aceste două tuneluri au dimensiuni impresionante și ar porni din sudul Dobrogei și din Cadrilater și ele traversează Marea Neagră.

Conform floaredetei.ro, în timpul războiului, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranță națională și au fost păzite. De asemenea, sunt bănuieli cum că Securitatea era la curent cu existența acestor tuneluri și nimănui nu îi era permis să se apropie de căile de acces.

Deocamdată nu se cunosc mai multe informații legate de cine a construit aceste două tuneluri și nici despre motivul pentru care ele traversează prin subteran Marea Neagră.

Citește și:

FOTO Cum arată omul ucis cu bâte de baseball la Londra

Lasa un comentariu