Justitie

DOSAR POLITIC – DNA continuă lupta de distrugere a Guvernului

Publicat de Eugenia Popescu
DNA continua lupta de distrugere a Guvernului. In urma incendiului din 31.10.2017, cand un tren cu azotat de amoniu era sa explodeze in Comarnic, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ninel Cercel i-a cerut sefului Centrului Zonal Marfa Brasov sa-si dea demisia, ca altfel ii va face actiune disciplinara in vederea demiterii. Pentru acest act managerial, DNA i-a pus catusele pentru santaj si a dat comunicat ca a retinut un “mare corupt.”

Lucrurile au luat-o razna serios la parchetul Laurei Kovesi. DNA a declansat o actiune dementa de distrugere a Guvernului PSD, iar ultimul caz petrecut vineri seara, 10 noiembrie 2017, confirma acest lucru. Incredibil, procurorii DNA l-au retinut pe secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel, pentru ca, atentie, acesta i-a cerut unui subaltern sa isi dea demisia, avertizandu-l ca in caz contrar ii va face actiune disciplinara in vederea demiterii. Or, in viziunea procurorilor DNA acesta este un act de santaj. Culmea, Cercel este prezentat in presa ca un apropiat al ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Astfel, DNA acuza ca Ninel Cercel l-ar fi santajat pe directorul Centrului Zonal Marfa Brasov din cadrul CFR Marfa, Cornel Catalin Onescu, cerandu-i sa isi dea demisia dupa incendiul petrecut in 31 octombrie 2017, cand un tren plin cu azotat de amoniu a luat foc in gara Comarnic, pentru a nu fi demis. DNA sustine ca Ninel Cercel i-ar fi promis ca il va sprijini pentru numirea intr-un alt post. Parchetul anticoruptie acuza ca amenintarile chiar ar fi fost puse in practica de secretarul de stat, care a trimis controale la Brasov si l-a notificat pe subalternul sau sa vina la Bucuresti intrucat face obiectul unei cercetari disciplinare. Totodata, DNA pretinde ca prin indepartarea din functie a managerului de la CZM Brasov secretarul de stat ar fi urmarit obtinerea unui obtinerea unui folos patrimonial de catre societati private de transport care sa beneficieze, in detrimentul CFR Marfa, de contractul avut de aceasta societate cu AZO MURES SA.
Asadar, un secretar de stat a fost retinut pentru ca i-a cerut unui subaltern sa isi dea demisia, pentru a nu fi demis. Iar santajul a fost facut inclusiv prin notificari oficiale. Deci l-a amenintat cu o procedura de serviciu. Halucinant!

In final, ne intrebam: unde este fapta de coruptie in acest caz? Si de cand pana cand santajul, fara a fi insotit de o fapta de coruptie, este in competenta DNA?

Tribunalul Brasov a respins, vineri seara 10 noiembrie 2017, cererea DNA de arestare preventiva a secretarului de stat Ninel Cercel, acesta fiind plasat sub control judiciar.

Citeşte mai mult pe luju.ro.

Lasa un comentariu