Gastronomie

Dovlecei în sos de brânză

Publicat de Eugenia Popescu
O modalitate diversă pentru prepararea dovleceilor, care o face specială sosul delicios din brânză și usturoi. Combinația acestor ingrediente oferă mâncării un gust proaspăt, aromat și deosebit de fin. Îi puteți servi pe post de garnitură sau pe post de fel principal la o cină ușoară alături de o salată din legume proaspete.

Ingrediente necesare:

  • dovlecei
  • brânză
  • oua
  • caşcaval
  • ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Într-un bol amestecați brânza, oul, usturoiul pisat, sarea și piperul, până se omogenizează bine.

2. Într-o tavă unsă cu unt aranjați un strat de felii de dovlecei și ungeți-i cu sosul din brânză. Astfel repetați procedura, până se umple tava.

3. Presărați deasupra oregano și ceapa feliată, apoi adăugați cașcavalul dat prin răzătoarea. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 30-40 de minute.

Sursa: savuros.info

Lasa un comentariu