Politică Prima pagina Societate

Dragnea anunță numele de miniștri propuse astăzi

Publicat de Sebastian A.
Liviu Dragnea și Mihai Tudose au ținut în urmă cu câteva momente la PSD o declarație comună în care au anunțat propunerile pentru cele trei posturi de ministru rămase vacante.

Dragnea: Am prezentat propunerile pentru miniștri. Pentru postul de viceprim-ministru și ministrul Dezvoltării regionale, domnul Paul Stănescu, senator, pentru ministerul Transporturilor, Felix Stroe, care este președintele organizației PSD Constanța, pentru ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

A fost vot în unanimitate, cu excepție la Paul Stănescu, domnul Bănicioiu a votat împotrivă.
Am propus în CEx, pentru postul de președinte la Comisia de afaceri europene, care era vacant, pe doamna Rovana Plumb, iar pentru postul de chestor, care rămâne liber după plecarea lui Paul Stănescu, pe Adrian Țuțuianu.

(Sevil Shhaideh devine consilier de stat?)
Tudose: La ora asta cred că a devenit deja. Actele au fost consemnate în cursul dimineții.
(razvan cuc primeste ceva?)
Dragnea: Răzvan Cuc are deja postul de parlamentar.

(ati invocat probleme penale pt Sevil, dar o pastrati)
Tudose: Am spus că sunt probleme din cauza naturii penale invocate, nu că sunt nevinovate, care pot aduce atingere activității lor în relația cu Bruxelles. Ca și consilier, domnia sa ne va ajuta foarte mult pe ceea ce are experiență și cred că este cea mai bună din țară pe această zonă în tot ceea ce înseamnă dezvoltare regională, reformă administrativă, la Guvern.

(Viorel Ilie ramane in executiv)
Tudose: Înțeleg că decizia s-a luat. Partenerii noștri de la ALDE au hotărât să-l mențină în Guvern. Suntem în parteneriat, noi am făcut ceea ce a trebuit în zona noastră.

(social democratii care au fost nevoiti sa renunte la Shhaideh si Rovana Plumb nu sunt suparati?)
Dragnea: Social democrații nu au renunțat la cele două colege și mă văd nevoit să repet, poate în starea în care eram cu toții aseară nu am fost foarte clar. Cele două colege ale noastre au luat decizia de a-și prezenta demisia pentru a contribui la rezolvarea unei situații care părea aproape imposibil de rezolvat. PSD în unanimitate și-a arătat susținerea față de cele două doamne, susținere generată de sentimentul care este un sentiment larg în societate, un semnal contra unor abuzuri care se fac. Deci nu a renunțat PSD la ele, și-au prezentat demisia cu toate solicitările și-au păstrat poziția. La ALDE este o decizie politică pe care au luat-o.

(frustrare in randul psd-ului)
Nu este o undă de frustrate din cauza domnului Ilie. Este pe situația de fapt, nu pe domnul Ilie.

(v-au reprosat ca v-ati exprimat nemultumirile la tv)
Au fost voci care au spus că dacă mai sunt probleme, să vorbim într-un cadru organizat. Așa va fi.

(tensiunea partidului in activitatea guvernului. Despre ce era vorba?)
Guvernul este subordonat partidului, dar sunt colegi care profită de o anumită lipsă de coordonare între Guvern și partid, între președintele partidului și mine și ne iau pe rând, pe românește.

(sa faciliteze mai bine relatia)
Este un sistem simplu de comunicare, în care nu mai umblă nimeni de la unul la altul cu intenția de a-și rezolva propria dorință și ne folosea când pe mine, când pe Mihai. Am stabilit cum se comunică, cum relaționăm. Lucrurile sunt pe făgaș normal, cum fusese stabilit inițial, dar în ultimele două luni, din vina noastră, am lăsat lucrurile să nu mai fie bine.

Citește și:

VIDEO Cum mănâncă lebedele cu șobolanii în Herăstrău

Lasa un comentariu