Prima pagina Vocea Bucurestiului

EXCLUSIV Ce puteți găsi la Târgul Produselor Românești din Herăstrău

Publicat de Diana F
Herăstrăul este iar în straie de sărbătoare. De data acesta producătorii români au împodobit atât de frumos aleile principale din cel mai mare parc din Capitală că e și păcat să nu mergi să vezi despre ce este vorba. Iar noi vă vom face un scurt rezumat cu ceea ce ar putea să vă intereseze sau mai bine zis ce ne-a sărit nouă în ochi!

Dacă alegi să mergi pe partea stângă de la intrarea Charles de Gaulle, prima căsuță îți va sări sigur în ochi. Pentru că acolo există o pâine cu cartofi de 1 metru. Producătorii sunt din Sfântul Gheorghe și au multe feluri de pâine de casă. Și puteți gusta înainte să cumpărați.

Apoi vin multe căsuțe pline de produse din carne și brânză. Veți găsi și tot felul de specialități din pește, pentru că sunt oameni veniți și din Delta Dunării pentru acest târg. Găsiți de asemenea stand-uri cu cozonac de casă și tot felul de dulciuri produse exclusiv de români.

Ce mi-a atras mie privirea a fost dulceața de lapte, pe care recunosc că îmi doream de mult să o încerc, la 10 lei borcanul. Puțin mai încolo prăjituri și ciocolată de casă. Iar a doua zi m-am întors special să gust niște găluște cu prune imense (au costat 18 lei trei bucăți).

Mai puteți găsi ii populare atât pentru adulți cât și pentru copii, căciuli, șosele, chiar dacă atenție, nu toate sunt din lână, trebuie să întrebați. Și un atelier cu tot felul de cruci frumos decorate.

Dar ceea ce-mi doresc cel mai mult de la acest târg sunt uleiuri bio de in, de susan, sau de migdale, care sunt la doar 30 de lei, la 500 ml. Tot la aceeași căsuță găsiți semințe de cânepă pisate, foarte bogate în proteine și care merg puse în mâncare.

Pe aceeași parte, stânga, s-a organizat și un ”Han al produselor românești”, unde sunt mese și unde poți servi un pahar de vin sau de must și să mănânci preparate la grătar.

Evident, găsiți și multe căsuțe cu fructe și legume românești, chiar dacă prețurile sunt puțin mai mari decât în piețele obișnuite bucureștene.

Chiar dacă scriu la final, nu ratați înghețata de la ”Butoiul cu înghețată”. Este făcută chiar în butoi și este delicioasă. 7 lei o cupă, dar este generoasă! Zilele trecute aveau de măr și de dovleac.

Citește și:

Simona Halep, nominalizată la un premiu foarte important de WTA

 

Lasa un comentariu