Finante & Afaceri Prima pagina

Explicaţia lui Daea la creşterea preţului ouălor

Publicat de Eugenia Popescu
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat la Ploieşti, referindu-se la creşterea preţului ouălor, că este vorba despre un puseu pe piaţă,la nivel european, consecinţă a scandalului contaminării cu Fipronil.

“Acum este un puseu pe piață și este generat de condițiile care s-au creat la nivel european. Foarte multe ferme din Europa producătoare de ouă din Olanda, din Franța, din Belgia, datorită scandalului Fipronil, foarte multe efective au dispărut, au intrat în asanare spațiile respective și acum, oferta fiind mai mică, evident că piața a reacționat în mod natural.”, a explicat ministrul Agriculturii.

La întrebarea jurnaliştilor dacă prețurile din România au legătură doar cu problemele europene, Petre Daea a răspuns: “Din analizele noastre, da!”.

De la începutul lunii noiembrie, preţul ouălor a crescut chiar şi cu 50% în magazine, producătorii punând această situaţie pe seama unei scăderi a producţiei odată cu răcirea vremii, dar şi pe seama crizei de pe piaţa europeană. Un număr de 40 de ţări din întreaga lume au fost afectate de scandalul ouălor contaminate cu substanţa Fipronil.

Lasa un comentariu