Actualitate IT Panorama

Facebook a vândut publicitate unei companii ilicite din Rusia

Facebook
Publicat de Cristian T.
470 de conturi de Facebook “suspecte și probabil frauduloase” sunt legate de aceeași firmă rusă în ultimul scandal.

Facebook a confirmat un raport al Washington Post, care indică faptul că echipa sa de vânzări de anunțuri a vândut publicitate unei “companii rusești din umbră” înainte de alegerile prezidențiale din 2016. Aceste posturi sponsorizate de FB, la rândul lor, au fost utilizate pe alegătorii americani, fie prin denumirea directă a candidaților prezidențiali, fie prin concentrarea asupra “problemelor politice care ar putea divide oamenii”.

Această informație a fost dezvăluită anchetatorilor Congresului american, potrivit “mai multor oameni familiarizați cu constatările companiei”, după o anchetă internă Facebook, în această primăvară. S-a vehiculat suma de 100.000 de dolari pe anunțuri către o companie rusă cunoscută sub numele de Agenția de Cercetare pentru Internet . Surse au descris compania ca o “fermă de postaci” pro-Kremlin. Ancheta Facebook a confirmat, prin intermediul “amprentelor digitale”, că 3.300 de anunțuri din 470 de “conturi și pagini Facebook suspecte și probabil frauduloase” au fost toate legate de aceeași companie rusă.

Mesajul oficial al Facebook pe această temă confirmă aproape fiecare detaliu din raport, clarificând faptul că această analiză a anunțurilor a fost pe o durată de aproape doi ani, din iunie 2015 până în mai 2017. Ea a estimat că 25% din anunțurile în cauză erau geografic direcționate către Statele Unite. Facebook a subliniat intenția acestor anunțuri de a “amplifica mesaje divizante”, iar această intenție a fost demonstrată intern în cadrul companiei.

Lasa un comentariu