Stiinta & Cultura

A fost printat primul pod 3D din lume. Cât este de eficient și cât a durat “construcția”

Publicat de Sebastian A.

Printarea cu imprimante 3D a lucrurilor a atins un alt nivel, iar asta ne-a fost deja demonstrat recent, după ce niște cercetători au dus tehnologia la un alt nivel și au printat un pod de mărime naturală.

Primul pod printat 3D din lume se află în Gemert, Olanda, și poate fi traversat începând cu 24 octombrie, dar doar cu bicicleta, potrivit engadget.com.

”Podul nu e foarte mare, dar a fost creat cu o imprimantă, ceea ce îl face unic”, spune Theo Salet, profesor la Eindhoven University of Technology.

Printarea strucurii masive a durat trei luni, este alcătuită din 800 de straturi, are 8 metri lungime și suportă o greutate de 5 tone. În procesul de printare a fost folosit beton, ceea ce îi conferă o rezistență mai mare.

De asemenea, cercetătorii mai suțin că betonul folosit pentru pod este unul bio, deoarece prin printare au fost folosite mai puține materiale decât în mod traițional. Aceștia sunt optimiști și spun că, odată cu avansarea tot mai rapidă a tehnologiei, crearea de structuri prin printarea 3D va ajunge să fie mult mai rapidă decât metodele traiționale de construire.

Lasa un comentariu