Externe Politică Prima pagina

Igor Dodon l-a chemat pe Klaus Iohannis în Republica Moldova

dodon
Publicat de Sebastian A.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit luni cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, iar cu această ocazie i-a trimis preșeintelui Klaus Iohannis o invitație în Republica Moldova.

“Astăzi l-am primit la Președinție pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova. Cu Excelența Sa, Daniel Ioniță, am mai avut cîteva discuții amicale și productive, despre necesitatea unei colaborări echilibrate și reciproc avantajoase între statele noastre, atît în domeniul economic, cît și în cel cultural. L-am asigurat pe domnul Ambasador de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămîne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Igor Dodon a anunțat că i-a transmis președintelui Klaus Iohannnis o scrisoare prin care îl invită în Republica Moldova.

“Prin această scrisoare, i-am transmis domnului președinte Iohannis invitația de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă”, a mai scris Dodon.

“L-am asigurat pe domnul ambasador de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămâne fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”, a mai scris Igor Dodon.

Dodon a mai spus că are “convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții”.

“Mizez pe faptul că președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a încheiat președintele Republicii Moldova.

Citește și:

Ce a decis Tribunalul București în cazul dosarului lui Vasile Blaga

Lasa un comentariu