Panorama

ÎNCĂ MAI SUNT! Ce s-a descoperit lângă o cale ferată

Publicat de Diana F
Al doilea război mondial mulți nu l-au prins, iar pentru și mai mulți pare ceva foarte îndepărtat de care înveți doar la istorie sau auzi despre el din multele filme făcute pe acest subiect. Dar acesta a afectat și țara noastră și încă se mai descoperă armament de atunci.

Înlocuirea unei bariere peste calea ferată din comuna Lunca de Jos, județul Harghita, a scos la suprafață descoperirea unei încărcături ascunsă acolo încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Conform purtătorului de cuvănt al ISU, Alina Ciobotariu, 7 bombe de aruncător au fost scoase la suprafață și ridicate în siguranță de pirotehniști astăzi după ce au fost descoperite de muncitorii care lucrau în zona respectivă.

Bombele erau de calibrul 120 mm. Inițial, muncitorii au descoperit una dintre cele 7 bombe și-au oprit imediat lucrările, transmițănd informațiile către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita. Iar pirotehniștii sosiți în aria respectivă au scos la iveală și celelalte 6 bombe, depozitate una peste alta. Acestea au depozitate în siguranță și vor fi distruse în perioada următoare.

Alina Ciobotariu a declarat că bombele prezentau un real pericol și exista risc de explozie dacă ele erau lovite sau manevrate greșit.  În județ sunt găsite frecvent diverse elemente de muniție, cu precădere în zonele unde a fost linia frontului în război. Iar specialiștii recomandă oamenilor să sune imediat la numărul de urgență 112 atunci când descoperă elemente de muniție, fără să le atingă în vreun fel.

 

Lasa un comentariu