Prima pagina Societate Vocea Bucurestiului

UPDATE Incident la metrou în această dimineaţă

Publicat de Eugenia Popescu
UPDATE 08,00 După mai bine de două ore circulaţia la metrou pe tonsonul Izvor – Politehnica – Grozăvești a fost reluată.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis  pe directorul general și directorul de exploatare de la Metrorex. Ministrul a dispus și o anchetă la metrou.

Metrorex informează că în această dimineţă a avut loc un incident care a determinat oprirea circulaţiei pe tonsonul Izvor – Politehnica – Grozăvești, iar între stațiile Gorjului și Politehnica se circulă în sistem pendulă.

La stația Eroilor sunt jandarmi care îi informează pe călători că este oprită circulația în subteran.

Potrivit unui comunicat al Metrorex, astăzi la ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a cazut din plafon, pe şina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii ) şi a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe şina, trenul care tranzita zona a fost oprit, calatorii din tren fiind evacuaţi în siguranţă de catre echipele Metrorex prin statia Eroilor.

Directorul General al Metrorex se afla la fata locului pentru coordonare şi remedierea rapidă a situaţiei.
La acest moment echipele Metrorex lucreaza pentru remedierea situatiei.

“Ca urmare a scoaterii tensiunii din sina, pe tronsonul Izvor-Politehnica- Grozesti nu se circula.
Se circula in sistem pendula intre statiile Gorjului si Politehnica. Trenurile de la Republica circula pana la Piata Unirii si cele de la Anghel Saligny pana la Izvor.”, se mai arată în comunicatul Metrorex.

Metrorex cere scuze calatorilor pentru disconfortul creat si depune toate eforturile pentru remedierea rapida a situatiei.

ISU a efectuat o recunoaștere în stație și în tunel și nu sunt probleme în ceea ce privește siguranța călătorilor.

Lasa un comentariu