Politică Prima pagina

UPDATE Iohannis şi Tudose la lansarea noului model Ford

Publicat de Eugenia Popescu
Uzina Ford din Craiova lansează, astăzi, producţia celui mai nou model Ford. Lansarea va ava loc în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Mihai Tudose.

UPDATE  Klaus Iohannis a declarat, în cadrul acestui eveniment, că infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern.

“În atragerea de investiţii, administraţia locală are un rol cheie pe care îl încurajez să devină regulă şi nu excepţie. Ştim cu toţii că una din cerinţele esenţiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate.

Infrastructura trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern. În acest sens, mă bucur că îl avem astăzi aici pe domnul premier, miniștri. În discuțiile pe care le-am avut înainte să ajungem aici, evident că am atins aceste subiecte și am primit toate promisiunile necesare”, a declarat preşedintele la Uzina Ford Craiova.

Premierul Mihai Tudose a declarat că au început să se întâmple lucruri.

„Astăzi trăim un moment de bucurie. Vă spun că sunt mândru, fiindcă acest mare eveniment al României, al Craiovei, al Fordului reprezintă şi o declaraţie a uneia dintre cele mai mari companii că România este un mediu bun, un loc unde poţi construi, poţi dezvolta.

Putem să spunem că, în ceea ce priveşte infrastructura care leagă Craiova de restul lumii, nu mai suntem la nivel de promisiuni. Suntem în grafic. Săptămâna aceasta, săptămâna viitoare, se întâmplă lucruri. Au început să se întâmple lucruri. A fost un angajament al României. România înţelege să-şi respecte angajamentele. O spun cu mândrie, am emoţii. (…).

Vă mulţumesc mult pentru ce aţi făcut. Sunt onorat!”, a spus premierul Mihai Tudose.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat marți participarea președintelui Iohannis la eveniment.

“Prezența domnului președinte la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din România, care se bucură de avantaje competitive și care își creează o reputație din ce în ce mai bună pe piața europeană”, a spus Dobrovolschi.

Uzina Ford de la Craiova a produs în 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunţate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul EcoSport.

Compania anunţat că va face investiţii de circa 200 de milioane de euro, pentru ca liniile de producţie să fie transformate şi pregătite de producţia SUV-ului EcoSport, care până în prezent a fost importat, pentru piaţa din Europa, din India.

 

Lasa un comentariu