Societate Vocea Bucurestiului

ISU Bucureşti Ilfov: Pregătiri pentru furtună

Publicat de Eugenia Popescu
ISU Bucureşti Ilfov se pregăteşte pentru fenomenele meteo extreme anunţate pentru sâmbătă şi recomandă oamenilor cum să se protejeze în orele în care Capitala se va afla sub avertizare de cod portocaliu de furtună.

“Mesaje de informare și recomandări pentru populație au fost remise astăzi, începând cu ora 14:00, prin intermediul panourilor de avertizare cu afişaj electronic din București.

Măsuri preventive specifice condiţiilor de vânt puternic cu aspect de vijelie, ploilor torenţiale şi descărcărilor electrice:
a)pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
b)sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
c)închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii, precum şi îndepărtarea de acestea;
d)neatingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ şi ocolirea acumulărilor de apă din zonele cu pericol potenţial de electrocutare;
e)adăpostirea în staţiile de metrou, sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă.”, este mesajul ISU Bucureşti pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii instituţiei recomandă oamenilor să îşi instaleze pe telefoanele mobile aplicaţia DSU pentru avertizarea populaţiei. Aceasta poate fi descărcată din Google Play şi iTunes.

ISU București-Ilfov a făcut o informare a populației și formularea de recomandări aferente fenomenelor meteo periculoase, prin intermediul canalelor de comunicare instituțională (Facebook, site, Twitter) și prin intermediul panourilor cu afisaj electronic.

Pe durata codului se va activa Centrul de Coordonare și Conducere a Intervenției la nivelul municipiului București și județului Ilfov.

Este în vigoare o avertizare meteorologică cod portocaliu ce vizează ploi însemnate cantitativ și vânt intens în Bucureşti-Ilfov.
Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00
Ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

Lasa un comentariu