Sanatate

La ce ajută pelinul

Publicat de A P
Chiar dacă pare o plantă banală, întâlnită la tot pasul, pelinul este cunoscut pentru virtuțile sale tămăduitoare, dovedindu-și eficiența în tratarea a numeroase afecțiuni.

Pelinul intensifică efectele altor plante, de aceea, se poate folosi în combinație cu salvie, mentă, afine, usturoi.
Iată câteva din beneficiile pe care le are această plantă:

Tratează rănile – Rănile, tăieturile, traumele pielii, arsurile, plăgile, toate pot fi tratate cu ajutorul infuziei de pelin și a pansamentelor cu pelin proaspăt, pisat.

Ușurează digestia
– Infuzia de pelin, preparată din 25 g frunze la un litru de apă, câte o cană înainte de fiecare masă, reprezintă o modalitate eficientă de a ușura procesul de digestie.

Te scapă de răul de mașină – Persoanele care suferă de rău de mașină pot apela la beneficiile pelinului, consumând o cană de infuzie de pelin înainte de plecare.

Înlătură stările febrile – Din frunzele de pelin se prepară un vin cu efect digestiv, mai ales administrat după mese, preparat astfel: se lasă la macerat 10 zile, 30 g de plantă la un litru de apă. În trecut, pulberea de pelin era folosiă pentru înlăturarea stărilor febrile, aceasta preparându-se din uscarea frunzelor, scrie clicksanatate.ro.

Lasa un comentariu