Justitie Societate

Laura Codruţa Kovesi, audiată în CSM

Publicat de A P
Zi importantă pentru Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi este audiată în CSM. Șefa DNA va trebui să își prezinte în fața CSM punctul de vedere cu privire la raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după controlul efectuat în instituția pe care o conduce.

„Nu există un raport de control în sensul legii. Concluziile inspectorilor sunt diferite. Am remarcat o lipsă de metodologie unitară în efectuarea controlului, dar mai ales în redactarea acelui raport de control. Punctul de vedere pe care l-am făcut poate acoperi această lipsă de metodologie. În timpul controlului au existat în mod constant opinii diferite între membrii echipei de control, deși metodologia de control este unică”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Şefa DNA are în raport cinci sesizari ale Inspecţiei Judiciare pentru abateri disciplinare printre care obstrucţionarea activităţii inspectorilor judiciari.

În 2016 inspectorii au descoperit 37 de dosare în care 134 de inculpaţi au fost achitați definitiv pentru că faptele fie nu existau, fie nu erau prevăzute de legea penală, prezintă A3.

CITEȘTE ȘI:

Liviu Pleșoianu o atacă dur pe Kovesi: E mincinoasă

Lasa un comentariu