Actualitate Politică Prima pagina

Ludovic Orban: Tudose şi Mişa să plece imediat

Publicat de Sebastian A.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că premierul Mihai Tudose și ministrul Finanţelor Publice, Ionuț Mișa, trebuie să demisioneze.

”Prim-ministrul Mihai Tudose şi ministrul Finanţelor Publice trebuie să plece imediat din funcţii pentru că au minţit că au avizul partenerilor sociale pentru schimbările fiscale anunţate. Românii cinstiţi şi oamenii de afaceri oneşti din această ţară nu mai pot suporta aberaţiile fiscale care sunt anunţate zi de zi de tripleta odioasă Dragnea – Tudose – Mişa”, afirmă liderul PNL.

El mai spune că ”oamenii aud toată ziua tot felul de inepţii fiscale care nu rezolvă niciuna dintre problemele din România astăzi şi, dimpotrivă, nu fac altceva decât să compromită pe termen mediu şi lung dezvoltarea României”.

”Guvernarea haotică PSD-istă a aruncat ţara într-o harababură fiscală care a reuşit să nemulţumească pe toată lumea, salariaţi, angajatori, sindicate, organizaţii patronale şi, în general, orice om de bun-simţ care nu înţelege cui foloseşte toată această tevatură. Cât de nepriceput sau prost să fii ca să distrugi toate avantajele unei creşteri economice şi să arunci în aer toate echilibrele bugetare ale ţării pentru ca, în final, să reuşeşti o contraperformanţă rară, să scazi nivelul de trai al românilor prin scumpiri şi taxe mai mari într-o perioadă de creştere economică?!”, adaugă Ludovic Orban

Preşedintele PNL cere Coaliției de guvernare să ia mâna de pe economie.

”Dacă vreţi să nu dispară mii de firme în această ţară, dacă vreţi să nu distrugeţi sute de mii de locuri de muncă, dacă nu vreţi să scadă veniturile a mii de angajaţi din economia privată, dacă mai vrem investiţii şi dezvoltare economică în România: amânaţi pentru totdeauna, până la calendele greceşti, transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat; reduceţi taxarea muncii prin reducerea contribuţiilor sociale de la 39,25% la 35%; introduceţi posibilitatea de opţiune pentru impozitul de 1% pentru cifra de afaceri până într-un milion de euro; reduceţi impozitul pe venit de la 16% la 10%; renunţaţi la plata defalcată TVA; adoptaţi un mecanism predictibil, rezonabil şi sustenabil de majorare a salariului minim; aplicaţi responsabil Legea salarizării unitare din sistemul public.”, le cere Orban guvernanţilor.

”Partidul Naţional Liberal este alături de angajaţii şi oamenii de afaceri din această ţară care sunt afectaţi şi agresaţi de schimbările fiscale anunţate de guvernarea Dragnea – Tudose.  Eu şi colegii mei din PNL vom ataca cu toată puterea orice atentat al acestei guvernări la interesele mediului de afaceri şi a cetăţenilor contribuabili oneşti, de la opoziţie parlamentară, sesizări la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului până la petiţii şi proteste în stradă. Domnilor de la PSD si ALDE,  chiar nu s-au întâlnit hoţii cu proştii în această ţară, opriţi experimentele fiscale pe banii noştri!”, mai afirmă Ludovic Orban.

1 Comentariu

  • Bai Orbane, ce tot ii dai cu minciunile pe care le creezi pe acest sait, ai uitat ceea ce ati facut in trecuta guvernare in care ai fost implicat unde mi-ati luat din salariul nu 25% ci aproape 50% unde erau incluse si sporurile.Apoi am iesit la pensie in 2012, unde prin guvernarea Boc, mi-ati luat o gramada de bani prin legea data de voi. mofificand legea ca sa puteti voi fura. Tu si cu Turcanca sunteti niste oameni cu tupeu, fara pic de rusine. O sa luati voi voturi la alegerile viitoare cand o face porcul pere.

Lasa un comentariu