Finante & Afaceri Prima pagina

Ministrul Finanțelor, despre măsurile care au generat scandal

Publicat de Eugenia Popescu
Aplicarea mecanismului de plata defalcată a TVA va aduce pe picior de egalitate contribuabilii, prin eliminarea concurenței neloiale, a declarat, luni, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, la “Ora Guvernului”, în Parlament.

“Contribuabilii care în prezent își achită sumele datorate cu titlu de TVA către Bugetul de Stat vor fi astfel avantajați prin eliminarea sau reducerea semnificativă a concurenței neloiale din partea celorlalți contribuabili care nu își plătesc obligațiile și datoriile către stat și utilizează resursele financiare din TVA pentru alte scopuri, fiind astfel într-o poziție avantajoasă față de ceilalți contribuabili care au un comportament fiscal corect. Astfel, ca urmare a aplicării acestui mecanism se va realiza de fapt o aducere pe picior de egalitate a contribuabililor prin eliminarea concurenței neloiale și a avantajelor obținute de unii dintre aceștia prin folosirea incorectă a sumelor provenind din TVA”, a spus Mișa.

Acesta a menționat că proiectul nu vizează majorări de impozite și taxe, nu stabilește modificarea condițiilor, termenelor și procedurilor referitoare la obligațiile de raportare.

“Prin aplicarea mecanismului plăților defalcate de TVA vor fi stopate fraudele pe care astăzi unii agenți economici le realizează prin utilizarea în alte scopuri decât cele prevăzute de lege, având în vedere că TVA nu reprezintă un venit al persoanei impozabile și ar trebui să aibă doar destinația de a acoperi TVA datorat furnizorilor sau prestatorilor, după caz, și TVA de plată către Bugetul de stat”, a afirmat Mișa, relatează Agerpres.

Lasa un comentariu