Finante & Afaceri

Ministrul Transporturilor a demis directorii Metrorex

Publicat de Eugenia Popescu
Directorul general și directorul de exploatare de la Metrorex au fost demiși după incidentul produs în această dimineaţă la circa 200 de metri de stația Eroilor.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis vineri dimineață pe directorul general al Metrorex, Marin Aldea, și pe directorul de exploatare al societății, Liviu Daniel Dinu.

“Motivul este lipsa de disciplină care de mulți ani persistă la Metrorex. Mă refer la disciplina muncii, la disciplina de serviciu, mă refer la disciplina care trebuie să caracterizeze căile ferate. Problema respectivă care a generat acest incident din această dimineață este datorată faptului că o bucată mare de tencuială din plafonul tunelului a căzut pe șina și a provocat un scurtcircuit. Problema este că acest lucru nu trebuia să se întâmple, de aceea există planuri de lucrări de întreținere trimestriale, semestriale, anuale. Bani au fost. Iată pentru ce am luat această măsură de a destitui pe directorul general și pe directorul de exploatare.(…) Deviza mea, principiul după care m-am călăuzit toată viața este toleranță zero față de asemenea manifestări”, a declarat ministrul Transporturilor, la Antena3.

Circulația metroului a fost oprită vineri dimineață pe tronsonul Izvor — Politehnica — Grozăvești, iar între stațiile Gorjului și Politehnica s-a circulat în sistem pendulă, după ce un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon și a produs un scurt circuit.

Lasa un comentariu