Stiinta & Cultura

O stație spațială ar putea să se prăbușească într-un oraș

Publicat de Sebastian A.

O stație spațială de 8,5 tone și lungă de 12 metri este pe cale să producă un dezastru, după ce au apărut informații că această stă să se prăbușească într-un important oraș.

Agenția Spațială Europeană (ESA) spune că satelitul chinezesc Runaway Tiangong-1 a scăpat de sub control, iar, în primele trei luni ale lui 2018, ar putea lovi oricare dintre orașele New York, Los Angeles, Beijing, Roma, Istanbul sau Tokyo, scrie thesun.co.uk.

ESA mai spune că locul sau momentul exact al prăbbușirii nu poate fi decât estimat, dar cel mai probabil, cu câteva ore înainte de impact, aceștia vor ști exact unde va cădea satelitul. Conform calculelor, România ar trebui să fie în siguranță, fiind situată mai la nord decât posibila arie de impact

„Din cauza geometriei orbitei stației, putem exclude posibilitatea ca orice fragment să cadă în orice punct mai la nord de paralela 43N și mai la sud de 43S. Aceasta înseamnă că prăbușirea se poate produce oriunde pe Pământ între aceste latitudini, care include de exemplu, mai multe țări europene”, a declarat Holger Krag, șeful Oficiului Space Debris al ESA.

Lasa un comentariu