Prima pagina Stiinta & Cultura

Omagiu adus marii doamne a scenei românești

Publicat de Eugenia Popescu
Directorul Teatrului Metropolis, George Ivașcu, a deplâns miercuri moartea marii actrițe Olga Tudorache și a anunțat că instituția de cultură pe care o conduce va omagia personalitatea acesteia, Sala Mare urmând să-i poarte numele.

“Olga Tudorache a fost una dintre actrițele care avea o asemenea încărcătură încât tăcerea ei vorbea și, din păcate, astăzi, tăcerea ei este gravă, e dură, e tristă”, a spus, pentru Agerpres, George Ivașcu.

El a amintit că Olga Tudorache a urcat ultima oară pe scenă într-un spectacol la Teatrul Metropolis.

Am cunoscut-o foarte bine. A jucat la Teatrul Metropolis ‘Pește cu mazăre’. A fost ultimul spectacol pe care l-a jucat și în onoarea domniei sale m-am decis ca Sala Mare să se numească Sala ‘Olga Tudorache’. Voi face asta cât de curând, nu știu să spun cu exactitate când, fiindcă în momentul acesta încerc să mă dezmeticesc și eu după informația asta, dar omagierea domniei sale va fi cât de curând”, a precizat Ivașcu.

Actrița Olga Tudorache a murit, în cursul nopții de marți spre miercuri, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias, potrivit unui comunicat de presă al unității medicale.

CITEŞTE ŞI:

A murit o mare actriţă a teatrului românesc

Lasa un comentariu